Veganer tema

Lørdagen står i det vegansk tegn, og jeg har besluttet mig for følgende:

Risottokugler med chilidip

Grillet zucchini

Portobello med fyld af soltørrede tomater, løg og friske krydderurter

Salat af belugalinser, skovsyre, krammet grønkål og miniature grønne kiwier

Braiserede kikærter

Flækærtehummus

Persillade

Foccacia med flagesalt og frisk rosmarin

Desserten bliver en vegansk cheesecake med jordbærmousse

Jeg startede med salaten med belugalinserne. De skulle koges i forholdet 2 dl linser til 4 dl vand. Salt i vandet og så afsted. Kogetiden var 20 til 25 min. Skylles efter kogning i iskoldt vand. Gik i haven og plukkede skovsyre, blade som blomster, 2 kæmpe håndfulde. Grønkål en blev skyllet rigtig grundigt af flere omgange. Brugte en halv pose friske øko grønkål fra Meny. Hakkede dem efter skylning rigtig groft og kom rigeligt med salt og sukker på. De trækker på køkkenbordet i en halv time, hvorefter de skylles igennem igen, og kramme for vand. De små grønne kiwier blev delt i 4 og så var det bare, at vende salaten sammen og anrette den smukt.

Næste opgave er de grillede zucchini. Fortrækker nu egentlig bare, at kalde dem, hvad de er. Squash. Slicer dem på skrå, og så skal der drøn på grillpanden. På med de skæve grønne og så et skvat god olie. Vores pande er fra Jamie Oliver og kan købes her

https://www.jamieoliver.com/

Når de grønne skiver er blevet branket med striber, tages de op og samles i en skål, hvor de får lidt mere af den dejlige olivenolie og noget salt. I et smukt fad med dem, og voila så er endnu en vegansk ret klar

Portobellosvampene befries for den indvendige stilk, som Hakkes sammen ned soltørrede tomater, hvidløg, persille og frisk basilikum. “Massen” fyldes tilbage i svampen, og så skal de på køl, indtil de skal bages af og serveres

Igår lavede jeg risotto, den helt traditionelle med balanceret løg, boullion og hvidvin. Idag har jeg vendt samba olek i risene, formet små kugler på størrelse med en havregrynskugle. De er blevet vendt i pankorasp og klar til at blive fritteret. Men igen er det noget, der skal gøres lige inden vi skal spise

Persillade til at dyppe et dejligt brød i, er på sin plads. Jeg laver den ved, at blende bredbladet persille, også lidt af stængler sammen med hvidløg og olie

Har også forberedt braiserede kikærter. De blev lagt i vand igår, og idag har jeg svitset løg og hvidløg i olie, tilsat de udblødte kikærter sammen med salvie og salt. Hele herligheden skal koge en halv time, køles af og vendes med friske krydderurter. En ret der præsenterer sig ufattelig flot på det veganske bord

Nu vil jeg gå i gang med de næste retter og så opdaterer jeg siden om et par timer.

God eftermiddag til jer alle.

Så blev de varme ting færdige. Risottokuglerne har været et smut forbi frituren og bliver idag serveret med en mild chilidip

Portobellosvampene har været i ovnen i 8 minutter ved 200 grader. Hele huset dufter og maven knurrer

Foccaciaen er formet og sat til hævning. Fyldt med huller ned olie, himalayasalt og frisk rosmarin fra haven

Ovnen skal være brandvarm. Faktisk 250 grader. Foccaciaen skal bage i Ca 10 min, til den er gylden og nogen steder gerne lidt mørkt

Desserten er den veganske cheesecake. Flødeosten er erstattet af i blødlagte cashewnødder som er blendet.

Opskriften har jeg fundet her

https://www.oetker.dk/dk-da/opskrifter/r/vegansk-cheesecake-med-jordbaer-mousse.html?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s